Wanneer je in de clubgeschiedenis duikt komen al gauw de namen van de oud-voorzitters naar voren, deze waren:

T. Nijboer (†),
J. Boerstra,
H. Sikkema - nu erevoorzitter (†),
K. Brouwer - nu erevoorzitter,
T. Oosterbaan,
H. de Vries,
W. Postma,
J. Bottema,
H. Kempenaar (tot op heden).

Ook de ereleden hebben een belangrijk steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van KV It Fean. De meest bekende was natuurlijk ons erelid: Durk Bouma die op vrijdag 17 oktober 2008 is overleden. Durk, zo was hij bekend binnen de korfbalvereniging, was de nestor van KV It Fean. Vanaf het begin was hij betrokken bij het reilen en zeilen van de vereniging. Durk was in zijn jonge jaren speler van de selectie. Op 8 oktober 1959 kwam hij in het bestuur en heeft daar onafgebroken deel uit van gemaakt tot 1993 (34 jaar!). Durk was trainer, scheidsrechter, jeugdleider, behartigde het wedstrijd-secretariaat, hield zich bezig met materiaalbeheer en was in zijn laatste actieve jaren kantine-beheerder. Ook was hij niet te beroerd om elke maandag de kleedkamers schoon te maken. In het winterseizoen verzorgde hij de kaartverkoop voor de competitie-wedstrijden in de zaal. Zaalwachten hoefden we niet te regelen, want dat regelde Durk. Zelf nam hij het grootste deel voor zijn rekening. Ook het veld vergat hij niet. Vaste prik bij zijn dagelijks “blokje om” was het korfbalveld. Even om te kijken hoe het veld erbij lag en controle van de kantine. Allerlei kleine dingetjes hadden dan zijn aandacht. Het had vaak geen naam, maar het was enorm belangrijk voor het functioneren van de korfbalvereniging. Trots was Durk toen hij op 29 april 2004 door Burgemeester Lyklema werd geridderd als: Lid in de Orde van Oranje Nassau. Durk was enorm “grutsk” op deze onderscheiding en wij als vereniging ook!

Alle Helmus (†) was belangrijk voor It Fean als bestuurslid, scheidsrechter, als trainer, als chauffeur etc. Mevr. W. Wouda van der Land (†) was ons eerste erelid, zij was vanaf het eerste moment penningmeester en heeft dit gedurende 14 jaar onafgebroken gedaan. Eppie Bouma, die in 1972 penningmeester werd, is ook benoemd tot erelid.

Tevens erelid is de heer A. Tromp (†). In 1977 krijgt It Fean een eigen sponsor in de persoon van de heer A. Tromp, van het EDS-tankstation en autoshop. De club zat toendertijd financieel krap bij kas. De sponsoring begint met het aanbieden van trainingspakken en tassen met daarop reclame. Een paar jaar later krijgt iedereen een trainingsshirt met reclame en als klap op de vuurpijl steekt de heer Tromp de gehele vereniging aan het begin van het seizoen 1980-1981 in een compleet nieuw tenue.

Op vrijdagavond 21 april 2023 tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering is Corry Helfrich-Hiemstra benoemd tot erelid. Voorzitter Henk Kempenaar licht het verzoek om de vergadering te vragen Corry als erelid te benoemen van KV It Fean als volgt toe:

Corry is begonnen met haar vrijwilligerswerk in 1972 en behalve voorzitter en penningmeester, heeft ze daarbuiten alle functies wel uitgeoefend die je maar kunt bedenken. Een rots in de branding, iemand die voor de club door het vuur gaat en niet bang is om wat werk te verzetten. 
Corry is iemand met een duidelijke mening, maar altijd een mening in het belang van de club. Een duizendpoot die alles kan, iedereen kent en op alle vragen een antwoord heeft. 
Zo heeft ze meer dan 50 jaar de vereniging geholpen in haar bestaansrecht en altijd in goede en minder goede tijden voorop gestaan in het helpen van onze prachtige club. Voor al haar vrijwilligerswerk is Corry daarvoor ook al eens door ons koningshuis onderscheiden met de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Natuurlijk zal Corry voorlopig op de achtergrond haar bestuurlijke vervanger ondersteunen en zal ze altijd toch betrokken zijn bij onze club. Corry houdt van KV It Fean en wij houden van Corry.

Hoofdsponsor

Websponsoren

Datum Tijd Wedstrijd Meer
9 dec.11:00Wêz Warber en Fluch E2 - It Fean / Boelenslaan E1Meer
9 dec.12:15Invicta D1 - It Fean / Boelenslaan D1Meer
9 dec.13:00De Granaet F1 - It Fean / Boelenslaan F1Meer
9 dec.14:30Weststellingwerf A1 - It Fean / Boelenslaan A1Meer
9 dec.15:30WIK '34 E1 - It Fean / Boelenslaan E3Meer
9 dec.16:10De Wâlden 5 - It Fean / Boelenslaan 3Meer
9 dec.16:30WIK '34 C1 - It Fean / Boelenslaan C1Meer
9 dec.16:30Harich A1 - It Fean / Boelenslaan A2Meer
9 dec.17:20DTS (S) 2 - It Fean / Boelenslaan 2Meer
9 dec.17:30WIK '34 B1 - It Fean / Boelenslaan B1Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag
It Fean / Boelenslaan MW1 - Flamingo's MW11 dec.13 - 19
It Fean / Boelenslaan F1 - Deinum F12 dec.13 - 4 (0 - 1)
It Fean / Boelenslaan E1 - De Pein E12 dec.6 - 1 (1 - 1)
It Fean / Boelenslaan E3 - DTL E12 dec.14 - 3 (2 - 1)
It Fean / Boelenslaan D1 - Flamingo's D22 dec.11 - 2
It Fean / Boelenslaan C1 - CSL C22 dec.2 - 10
It Fean / Boelenslaan B1 - De Wâlden B22 dec.10 - 4
It Fean / Boelenslaan A1 - Sparta (Ze) A12 dec.16 - 14
It Fean / Boelenslaan A2 - Pallas '08_thebagstore.nl/Wêz Warber en Fluch A12 dec.6 - 16
It Fean / Boelenslaan 3 - CSL 52 dec.16 - 15
Bekijk alle uitslagen

Agenda