Zaterdag 12 april stond de wedstrijd It Fean - DTG op het programma. Het was belangrijk voor It Fean om de punten thuis te houden, om aansluiting met de koplopers te houden. Al hoewel DTG halverwege stond moesten we niet te makkelijk over de wedstrijd denken en moesten we volop aan de bak.

It Fean begon scherp en wist meteen in de 2e minuut een strafworp mee te krijgen en die te verzilveren. Daarna werd er even een gaatje geslagen van 2 punten, maar daar antwoorde DTG op met een paar tegen treffers en zo stond It Fean ineens achter met 3-4. Tot de pauze werd er om en om gescoord, de ruststand was 7-6.

In de pauze vertelde de coach dat we de kansen beter moesten afmaken en scherper moesten spelen. Dit resulteerde binnen een kwartier met een voorsprong van 15-7. It Fean wist ook in de laatste 20 minuten de korf makkelijk te vinden. DTG wist ook nog een paar keer te scoren. De eindstand 21-11.
It Fean doet zo nog mee met de top 3. De topscoorder van deze wedstrijd was Sanne Reitsma met maar liefs 6 doelpunten.