De EXPERT-formatie reisde met een gedeelde koppositie af naar Emmen. Medekoploper EKC 2000 had een goede reeks achter de rug van 3 gewonnen wedstrijden in het nieuwe jaar. It Fean daarentegen had nog een kater na de nederlaag vorige week tegen de Flamingo’s. Vol goede moet begon It Fean aan de wedstrijd. De thuiswedstrijd tegen EKC 2000 werd immers gewonnen.

EKC 2000 opende binnen 30 seconden de score door het benutten van een strafworp. Na enkele minuten wisten ze een 2e strafworp te benutten. It Fean kon nog tot de 2-1 komen, maar EKC 2000 raakte op stoom en zette een 5-1 tussenstand op het scorebord. Het vlaggenschip uit Surhuisterveen hervond zichzelf en trok de score halverwege de 1e helft recht naar 5-5. Net voor de rust wist EKC 2000 nog een aantal goals te forceren en ging de rust in met een 8-5 voorsprong.
Na de rust kon It Fean niet meekomen met het spel van EKC 2000. Na elke goal van de bezoekers wist de thuisploeg ook te scoren. Uiteindelijk liep de thuisploeg uit naar een 17-9 overwinning. Dit betekent een koppositie voor EKC 2000 met 16 punten. Invicta en Flamingo’s volgen met 15 punten en It Fean staat 4e met 14 punten.
Volgende week zal It Fean moeten winnen van Achilles om aansluiting de houden. Deze wedstrijd wordt gespeeld in De Veste te Opende om 18:40 uur.