Afgelopen zaterdag, op 19-01-2013 moest It Fean 3 aantreden tegen Harich 3 . De thuiswedstrijd was eenvoudig gewonnen en ondanks enkele afwezigen werd er met vertrouwen naar Balk gereden.

De wedstrijd begon goed voor It Fean. Al snel werd er een 0-3 voorsprong genomen en leek er geen vuiltje aan de lucht.
It Fean speelde in de beginfase prima aanvallen en wist halverwege de 1e helft een voorsprong te nemen van 3-6.
Op deze stand werd er in onze ogen een prima uitstartbal van Rutmer afgekeurd en in plaats van 3-7 wist Harich hierna de 4-6 te scoren. Petra viel in deze periode ook nog uit met een enkelblessure maar werd goed vervangen door Martine.
Hierna begon It Fean 3 moeizamer te spelen. Enkele goede kansen werden gemist en verdedigend werd er te weinig druk gegeven op de schoten van Harich. Hierdoor kan Harich terug komen tot 6-6 en wist het zelfs de rust in te gaan met een 8-7 voorsprong.

De 2e helft begon It Fean 3 goed, Jenco wist met een afstandschot de gelijkmaker op het scorebord te zetten. In de fase hierna waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en bleef de wedstrijd tot 10-10 gelijk opgaan. Henk kwam er nog in voor Jille om toch nog iets te forceren. Toch bleef het aanvalsspel moeizaam en wist Harich een voorsprong van 12-10 te nemen. Ondanks vele goede kansen wist It Fean 3 niet meer terug te komen in de wedstrijd en werd er met 13-11 verloren.

Een sneue nederlaag die de kansen op een kampioenschap moeilijker maken. Volgende week de topper tegen Emmeloord.