De beruchte tweede helft ...

Op zaterdagmorgen was het de beurt aan D1 om hun wedstrijd te spelen in Drachten tegen D2....

Zowel de heen als terugreis was in dikke mist. Die mist trok op zodra we de sporthal in Drachten binnen liepen en konden genieten van een prachtig sportcomplex. Het team was niet helemaal compleet. Jens en Roan hadden deze dag andere verplichtingen en hadden zich voor deze wedstrijd afgemeld. Versterking kregen de dames van D1 van Klaas.

Laatste instructies van de coachen Henk en Magriet, kort ingooi/speelmoment, supporters gesetteld kon de match beginnen. D1 ging goed van start, geen van de beide ploegen deden voor elkaar onder. Een mooi onverwachts schot van Esmee bracht de 1-0 voor sprong op het scorebord. Kansen werden er weinig weggegeven. De verdediging liet niet veel toe en onderschepte menig bal. De directe tegenstandster van Else was haar even te vlug af. Een mooi afstandschot zorgde dat beide teams weer in evenwicht waren. 1-1.
Ook de 2-1 liet niet lang op zich wachten. Thamara deed een poging om de bal te onderscheppen en tikte net mis aan. Thamara was door deze aktie uit haar positie, waar de tegenstandster dankbaar gebruik van maakte om te scoren 2-1.
In het spel na vakwissel bleef de verdediging goed spel leveren en zorgden ervoor dat de aanvallers de bal kregen die op hun beurt snel overspeelden, de tegenstander uit hun spel probeerde te krijgen.
Al gauw werd dit spel beloond. Thamara scoorde met afstandschot de 2-2. Nog voor de eerste helft voorbij was zou Drachten nog twee keer uit een inloopworp scoren en de stand op 4-2 brengen. Nog gaf t Fean zich niet gewonnen. Femke een pracht moment de 4-3. Hiermee ging D1 de welverdiende rust in.

Wat er in de rust gebeurt weten we eigenlijk niet, maar zowel afgelopen zaterdag als die week er voor gaat het op een onverklaarbare manier de tweede helft de mist in. Of de tegenstander wordt wakker en speelt beter, of wij dutten in, we worden overmoedig, of denken er al te zijn, verschillende theorieën kunnen daarop bedacht worden. Wat spelers, coaches en publiek zag gebeuren was , enorm veel kansen die er maar niet in wilden. De wet van Archimedes zegt dan ook, waar jij het niet doet, doet de tegenstander het wel. En inderdaad de tegenstander scoorde nog wel drie x. Waar goed spel niet beloond werd in scores naar winnende hand kon men over het algemeen zeggen dat dit team goed in opbouw bezig is. Technieken, door genomen tactieken op de trainingen worden uitgeprobeerd. Dat zo nog niet altijd lukken is waar men in de volgende trainingen nog op kan oefenen.

Tot zover s6 D1 op naar de volgende kraker.