Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van het zaalseizoen voor It Fean op het programma. Ditmaal tegen de Granaet uit Dokkum. Door een aantal blessures startte It Fean in een gewijzigde opstelling.

De Granaet begon voortvarend door in de tweede minuut na het startsignaal, gegeven door scheidsrechter A. van der Heide, de openingstreffer te scoren.
Dit aanvalsvak van de Granaet vak zou, zoals later bleek de doorslaggevende factor zijn gedurende deze wedstrijd. Margriet Helfrich wist It Fean op gelijke hoogte te brengen door tweemaal kort achtereenvolgens te scoren.
Het was de Granaet welke het voortouw nam door in de 23ste minuut uit te lopen naar een comfortabele 7-4 voorsprong. Door een aantal persoonlijke fouten van de Granaet en het goed invallen van Niels van der Velde  wist It Fean kort voor rust het gat te minimaliseren tot één doelpunt 7-6.
Dat de Granaet scherp uit de kleedkamer kwam bleek uit het scoreverloop in de beginperiode van de tweede helft. De Granaet wist in eerste 10 minuten een gat te slaan van drie doelpunten, de stand bedroeg op dit moment 12-9.
De EXPERT-formatie wist dit verschil gedurende de tweede helft niet meer vlot te trekken. Waardoor de wedstrijd resulteerde in een  17-13 nederlaag voor It Fean.

Volgende week, 17 november, neemt It Fean het thuis op tegen Sparta Zevenhuizen om 19:30 uur.