Zaterdag 28 april reisde de Expert Formatie van It Fean af naar Elim voor de wedstrijd tegen Elko/ SSC1. It Fean 1 heeft nog zicht op een tweede plek in de poule en om dat te kunnen bereiken was dit een belangrijke wedstrijd.

It Fean begon voortvarend aan de wedstrijd en nam al vrij snel de leiding in de wedstrijd. Elko gaf nog wat tegengas door het benutten van 2 strafworpen, maar vervolgens werd de voorsprong uitgebouwd door een aantal doelpunten van afstand van Hillebrand Wiersma, Ron Berkenbosch, Remco van der Veen en een doorloopbal van Anneke Tamsma.

Met een voorsprong van 4-9 ging It Fean de rust in. De tweede helft kon It Fean vrijuit korfballen met als doel de voorsprong te behouden of  uit te breiden. Toch verliep de tweede helft wat moeizamer dan de eerste helft. Omdat It Fean verzuimde te scoren kwam Elko terug tot een 7-11 tussenstand. Hoewel de voorsprong kleiner werd kwam de overwinning niet in gevaar. It Fean speelde de wedstrijd rustig uit en bij een stand van 10-12 klonk het eindsignaal.

Na deze wedstrijd staat Elko/SSC nog op de tweede plaats en It Fean derde. Zaterdag 10 mei zal de strijd om de tweede plaats verder gaan. Dan reist It Fean af naar Sibculo voor de wedstrijd tegen Kios’45.