Afgelopen zaterdag moest It Fean Surhuisterveen gesponsord door EXPERT tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Voor het Fean was het een onbekende ploeg. Het was een lange reis om daar te komen. Toen we aankwamen bij het sportcomplex moesten we ook nog de juiste zaal zien te vinden.

Na een kwartier inschieten begon de wedstrijd. It fean begon niet echt scherp en stond na 11 seconden al 1-0 achter. Gelukkig kreeg It Fean een vrije bal mee en werd het 1-1. Oranje Zwart liep daarna uit tot 5-1.Pas in de 18e minuut wist It Fean weer te scoren en kwam terug naar 5-4. Zo werd het weer een spannende wedstrijd. En stond It Fean in de rust 7-8 voor.

2e Helft:
Oranje Zwart kwam scherper uit de kleedkamer en scoorde meteen in de 1e minuut van de 2e helft en werd het 8-8. En ze liepen uit tot 11-8. It Fean liet het niet verder uitlopen en kwam begon voor de tweede maal met een inhaal race. Daarna werd er heel snel achter elkaar gescoord door beide teams en werd het 12-10. In de laatste 10 minuten werd er nog om en om gescoord door beide teams. Eindstand 15-14.

It Fean heeft helaas verloren met 1 punt verschil. Maar het was een mooie wedstrijd.
Volgende week 10-12-2011 speelt It Fean tegen EKC 2000 in Surhuisterveen om 18.50 uur.