Zaterdag 8 oktober stond de wedstrijd It Fean tegen EKC op het programma. De EXPERT-formatie pakte vorige week belangrijke punten tegen KIOS’45. De Feansters wilden daarom ook graag punten halen in Emmen. Helaas was dit niet het geval, op een zeer slecht kunstgras veld begon It  Fean alles behalve scherp.

Al snel was het EKC wat voor kwam met 1-0, It Fean wist op dat moment nog de aansluiting te vinden door een mooi afstandschot af te ronden. Vanaf dat moment was het EKC wat de leiding nam. Verdedigend werden er fouten gemaakt en EKC wist de kansen goed af te ronden. Zowel aanvallend als verdedigend was It Fean niet scherp. In de aanval werden weinig kansen gecreëerd en verdedigend werden er veel fouten gemaakt wat resulteerde in een ruime voorsprong in het voordeel van EKC (8-4). In de rust werd gesproken over het spel van It  Fean, er ontbrak scherpte en discipline. Helaas brachten deze woorden geen verandering aan de tweede helft. Er werden nog 3 wissels ingebracht. Het bijna geheel nieuwe vak wist nog enkele aanvallen neer te zetten maar het gat was inmiddels te groot. Na het laatste fluitsignaal was de stand 16-7. Volgende week zal It Fean spelen tegen Harkema om 14.30.