Met nog 4 wedstrijden te gaan is het spannend in de 3e klasse A, waarin It Fean / Boelenslaan 1 samen met WSS en De Pein strijdt voor het kampioenschap. Voor It Fean / Boelenslaan stond op het programma de thuiswedstrijd tegen Vitesse uit Beilen. De uitwedstrijd was door It Fean / Boelenslaan met 17-24 gewonnen en vol vertrouwen werd de wedstrijd dan ook tegemoet getreden. Bij Vitesse waren er t.o.v. de vorige wedstrijd 2 heren er weer bij en misten ze 1 dame. It Fean / Boelenslaan  kon beginnen in zijn vaste basisopstelling. 

De 1e helft liet in het begin een gelijk opgaande wedstrijd zien. Beide ploegen wisten met regelmaat de korf te vinden en zo ontstond voor het vele publiek een spannende en boeiende wedstrijd. In de loop van de 1e helft was het Vitesse het eerst gaatje wist te maken. It Fean / Boelenslaan  miste in deze fase te veel goede kansen en Vitesse had een goed rendement in de kansen die ze kregen. Daarnaast was met name hun reboundkracht in hun 1e aanval een uitdaging voor ons. Tocht wist It Fean / Boelenslaan  in de slotfase het gat weer te verkleinen naar 1 verschil en zo gingen beide ploegen rusten met een 10-11 stand in het voordeel van Vitesse. 
In de rust werd besproken hoe we met name de reboundkracht van Vitesse konden ontregelen. Besloten werd om Jorrit in te brengen voor Lubbert-Jan. Daarnaast moest er gevarieerd gespeeld worden in het zoeken naar de goede kansen en moest er verdedigend druk worden gegeven op het schot. 

It Fean / Boelenslaan had de boodschap goed begrepen. Aanvallend werd er goed gezocht naar de goede kansen en verdedigend werd er meer druk gegeven op de schotpogingen van Vitesse. Hierdoor wist de thuisploeg de kleine achterstand snel om te zetten in een ruime voorsprong van 11-16. Hierna bleef It Fean / Boelenslaan geconcentreerd spelen en werd er met regelmaat door alle spelers gescoord. Vitesse herstelde zich ook weer enigszins en wist ook weer mee te scoren. De wedstrijd was echter al beslist en in de slotfase mocht B-Aspirant José Pronk wederom enkele minuten maken in het 1e en deed dit wederom prima. 
Met deze overwinning en de winst van WSS op De Pein, staat It Fean / Boelenslaan nu samen met WSS bovenaan in de 3e klasse A. De Pein volgt op 2 punten en zo blijft de competitie spannend tot het einde. 

Voor It Fean / Boelenslaan staat er volgende week weer een bepalende wedstrijd op het programma. Er moet dan door de selectie gespeeld worden tegen De Pein 1 en 2. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. We kunnen dus wel supporters gebruiken volgende week in Houtigehage. 

Programma zaterdag 18 maart:
De Pein 2 - It Fean / Boelenslaan 2    18:20 uur
De Pein 1 - It Fean / Boelenslaan 1    19:30 uur
Locatie: Sporthal Dúnoard in Houtigehage    
 

Plaats reactie

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Hoofdsponsor

Websponsoren

Datum Tijd Wedstrijd Meer
20 apr.09:30It Fean / Boelenslaan F1 - Harkema F1Meer
20 apr.09:30Oerterp E1 - It Fean / Boelenslaan E3Meer
20 apr.10:00It Fean / Boelenslaan B1 - DTL B1Meer
20 apr.10:00Harkema E1 - It Fean / Boelenslaan E2Meer
20 apr.10:15Harkema D1 - Boelenslaan / It Fean D1Meer
20 apr.10:30It Fean / Boelenslaan E1 - Wêz Warber en Fluch E2Meer
20 apr.11:30It Fean / Boelenslaan A2 - Drachten/Van der Wiel A3Meer
20 apr.12:15Wêz Warber en Fluch/Pallas '08_thebagstore.nl C1 - Boelenslaan / It Fean C1Meer
20 apr.13:30Invicta/Frigro A1 - It Fean / Boelenslaan A1Meer
20 apr.14:00Heerenveen 4 - It Fean / Boelenslaan 3Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag
Boelenslaan / It Fean MW1 - Noordenveld MW112 apr.15 - 12
Oerterp/VKC MW1 - Boelenslaan / It Fean MW117 apr.4 - 8
Bekijk alle uitslagen

Agenda