Op zaterdag 7 december stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de EXPERT-formatie. Er moest gestreden worden tegen de koploper voor 2 belangrijke punten. Na de overwinning van vorige week hadden we goed vertrouwen met z’n allen.

Zo klonk om 17:30 het eerste fluit signaal van de heer S. Woudstra. Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd en de hele eerste helft ging het gelijk op. Zo werden na de eerste 30 minuten de kleedkamers opgezocht met een stand van 9-9 op het scorebord.

In de pauze kregen we de opdracht om de tweede helft dit vol te houden. Als we ons eigen spel blijven spelen zouden de kansen vanzelf komen, en verdedigend volle bak blijven gaan.

Ook in de tweede helft bleef het lang spannend, beide ploegen bleven scoren en het ging lang gelijk op. Tot op een gegeven moment Jan V en Anna beide 2 keer de korf weten te vinden van afstand. Voor het eerst in de wedstrijd kwamen we op een gaatje van 4. Dit zou de EXPERT-formatie niet meer weggeven. VZK is nog wel een paar keer dicht bij een aansluitingstreffer geweest, maar gelukkig wisten wij het gaatje steeds op 2 of 3 te houden.

Zo klonk na 60 minuten het eindsignaal, met een 20-18 overwinning voor It Fean / Boelenslaan! 2 hele belangrijke punten gepakt na een leuke en spannende wedstrijd.

Volgende week (zaterdag 14dec.) speelt de EXPERT-formatie haar laatste wedstrijd van dit kalender jaar, uit tegen ROREKO 1. Aanvang 19:30.