Zaterdag 27 januari stond de wedstrijd Joure 1 - It Fean / Boelenslaan 1 op het programma. De vorige wedstrijd wist de EXPERT-formatie met duidelijke cijfers te winnen, maar Joure blijft een lastige ploeg, met veel lengte, om tegen te spelen. Het was dan ook zaak dat er scherp werd begonnen en om geen onnodige fouten te maken.

Het vlaggenschip had het in de eerste fase van de wedstrijd echter lastig, dit resulteerde in een 3-0 achterstand na 10 minuten spelen. De weer fitte Jan van der Veen kreeg de openingsscore voor It Fean / Boelenslaan op zijn naam door een mooi afstandschot. Vrij snel daarna waren het Jan Boomsma en Fardau de Jong die ervoor zorgden dat de EXPERT-formatie weer op gelijke hoogte kwam. Hierna ging de wedstrijd gelijk op, maar in de laatste vijf minuten van de wedstrijd wisten de roodhemden toch een gaatje van twee doelpunten te slaan, waardoor er met een stand van 7-9 kon worden gerust.

Na de rust wist It Fean / Boelenslaan deze voorsprong te vergroten met doelpunten van Jan Boomsma, Jannie Postma en Merle de Wind (8-12). Joure wist zich toch te herpakken en met maar liefst zes doelpunten op rij stond de score er nu ineens heel anders voor: 15-13. Lubbert-Jan Dijk wist deze reeks te onderbreken met een goed afstandschot. Joure wist echter ook weer de korf te vinden, waardoor de EXPERT-formatie zeven minuten voor tijd tegen een 16-14 achterstand aankeek. Het meegereisde publiek kreeg wederom een spannende slotfase te zien, waarbij de wedstrijd alle kanten op kon gaan. Remco Zijlstra bewees dat de wedstrijd nog niet was gespeeld middels twee mooie doelpunten: 16-16. Het vlaggenschip wist de leiding weer over te nemen, maar Joure wist vrij snel weer aan te sluiten. Na nog twee spannende minuten, floot scheidsrechter T.D. Hansma bij een stand van 17-17 de wedstrijd tot een einde.

Met het vierde gelijkspel in deze competitie, staat de EXPERT-formatie nu op een mooie 3e plaats. Aankomende zaterdag komt de selectie van Westergo op bezoek in de Surventohal. De uitwedstrijd werd nipt gewonnen, dus ook dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden. It Fean / Boelenslaan 2 speelt 18:10 uur, waarna It Fean / Boelenslaan 1 om 19:20 haar wedstrijd start.

17 apr.20:00Oerterp/VKC MW1 - Boelenslaan / It Fean MW1Meer