Afgelopen zaterdag reisde het eerste team van It Fean / Boelenslaan af naar Bolsward om het op te nemen tegen Westergo. Door een aantal afwezigen aan de zijde van It Fean / Boelenslaan was de wedstrijd van het tweede team verplaatst. Op het moment van schrijven is het nog onbekend wanneer deze wedstrijd zal worden ingehaald.

Om 19.10 uur gaf de scheidsrechter het startsignaal. Voor beide teams was het in het eerste kwartier vooral zoeken. Kansen werden wel gecreëerd, maar niet afgerond. Pas na 10 minuten spelen stond de 1-1 op het scorebord. Daarna kwam de EXPERT-formatie beter in de wedstrijd en wist de kansen beter af te ronden. Zo gingen de roodhemden met een 2-8 voorsprong de rust in.

Na de pauze bracht de thuisploeg een wissel in, wat meteen voor meer dreiging zorgde. De spelers van It Fean / Boelenslaan maakten veel fouten en zo wist Westergo zelfs de stand gelijk te trekken tot 8-8. Wederom kreeg het afgereisde publiek een spannend slot te zien. In het zaalseizoen is dit bijna eerder regel dan uitzondering geworden voor It Fean / Boelenslaan. Jan Boomsma wist met een mooie inloopbal de voorsprong weer te pakken, maar Westergo had al snel weer een antwoord.

Gelukkig wist het vlaggenschip tweemaal te scoren, 9-11. Westergo wist nog eenmaal te scoren en toen gaf de scheidsrechter het verlossende eindsignaal. Zo mocht It Fean / Boelenslaan de 2 punten mee naar huis nemen na een matig gespeelde wedstrijd.

Volgende week speelt It Fean / Boelenslaan 1 een thuiswedstrijd tegen TFS om 19.00 uur. Het tweede team mag het opnemen tegen ASVD 5 om 17.50 uur.