Afgelopen zaterdag 4 maart stond de wedstrijd tegen de koploper Oranje Zwart op het programma. De vorige keer hadden we de thuiswedstrijd met 11-18 verloren. We vertrokken om 14:30 richting Zwolle voor een leuk potje korfbal.

In de voorbespreking werd aangegeven dat we gewoon lekker gingen korfballen en ons eigen spel gingen spelen. We begonnen in de aanval met Remco, Sietse, Jantina en Atje en in de verdediging: Jenco, Peter Steffen, Grietje en Margriet. De bank werd sterk bezet door Niels en Petra.

Om 16:20 floot scheidsrechter A.P Korf de Gidts voor het startsignaal. Oranje Zwart kwam goed uit de startblokken door in de 1e minuut direct de 1-0 te scoren om vlot daarna de 2-0 door de korf te gooien. In de 8e minuut kreeg It Fean een strafworp mee en die werd verzilverd door Peter Steffen, 2-1. Daarna kwam Oranje Zwart direct met hun antwoord 3-1. Waarop Sietse binnen 4 minuten de stand gelijktrok naar 3-3.

Hierna happerde het scoren bij It Fean en ondanks de vele vrije ballen en kansen die we kregen stond er na 26 minuten 7-4 op het scorebord voor Oranje Zwart. Net voor rust scoorde Remco een fraaie afstander en gingen we de rust in met een achterstand van 9-5.

Voor de start van de tweede helft werd Peter Steffen gewisseld voor Niels. Wederom was het Oranje Zwart die scoorde in de 5e minuut van de tweede helft en keek It Fean tegen een 12-5 achterstand aan. Daarna kregen we een strafworp mee die werd gescoord door Sietse 12-6. Daarna scoorde Oranje Zwart 2x en was de stand 14-6.

Toen leek het wel alsof it Fean wakkker werd en door scores van Sietse, Remco, Jenco en Niels stond de stand ineens zomaar op 14-10. Inmiddels was Margriet gewisseld voor Petra. Oranje Zwart scoorde de 15-10. Daarna was it Fean weer aan de beurt en stond de stand, met nog maar 5 minuten te spelen, op 15-13 voor Oranje Zwart.

Oranje Zwart scoorde de 16-13. Daarna kwam er een bloedstollende laatste minuut en was de stand 16-15 voor Oranje Zwart. Zouden we voor een stunt kunnen zorgen door in Zwolle, tegen de kampioen nog wel, gelijk te spelen? Nee helaas, net niet gelukt, de eindstand bleef 16-15.

Strijdend ten onder en met een goed gevoel weer terug naar huis. Sietse bedankt dat je met ons mee bent geweest. Scores voor It Fean: Sietse 5x, Remco en Niels allebei 4x, Jenco en Peter Steffen allebei 1x.

Zaterdag 11 maart speelt It Fean 3 haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen om 17:20 in de Surventohal tegen EKVA 4 uit Almere.

17 apr.20:00Oerterp/VKC MW1 - Boelenslaan / It Fean MW1Meer
20 apr.09:30It Fean / Boelenslaan F1 - Harkema F1Meer
20 apr.09:30Oerterp E1 - It Fean / Boelenslaan E3Meer
20 apr.10:00It Fean / Boelenslaan B1 - DTL B1Meer
20 apr.10:00Harkema E1 - It Fean / Boelenslaan E2Meer
20 apr.10:15Harkema D1 - Boelenslaan / It Fean D1Meer
20 apr.10:30It Fean / Boelenslaan E1 - Wêz Warber en Fluch E2Meer
20 apr.11:30It Fean / Boelenslaan A2 - Drachten/Van der Wiel A3Meer
20 apr.12:15Wêz Warber en Fluch/Pallas '08_thebagstore.nl C1 - Boelenslaan / It Fean C1Meer