Afgelopen zaterdag moest het EXPERT vlaggenschip aantreden tegen de nummer 7, dit was DTG te Balk. Voor It Fean is degradatie een feit, dus kon It Fean vrij uit spelen met in het achterhoofd misschien dan toch nog 2 punten?

Dit was niks van waar en het was DTG die stand opende met 1-0. Kort hierna wist It Fean wel tot schot te komen, maar dit was van korte duur. DTG wat veel druk gaf wist te voorkomen dat It Fean tot schot kon komen en kon zo langzaam uit lopen tot een voorsprong van 8-3 ruststand.

In de rust werd er benadrukt betere aanvallen op te zetten en minder balverlies te leiden. Dit werd goed opgepakt en zo wist It Fean in de tweede helft toch nog meerdere malen de korf te vinden alleen was dit niet genoeg: DTG was al te ver uitgelopen en wist zo met 14-11 de twee punten in Balk te houden.

12 maart speelt It Fean de laatste zaalwedstrijd tegen Udiros om 15.20 uur in de Surventohal.