Vorige week speelde It Fean 3 een dramatisch slechte wedstrijd tegen Udiros 2. Dit waren dure verliespunten, aangezien beide teams onderin staan. Deze week kwam DTL 2 op bezoek, winst in deze wedstrijd was niet heel reëel.

Henk, Remco, Jantina, Grietje begonnen voortvarend, in de 1e minuut werd er al door Remco gescoord. In de verdediging moesten Evert, Jenko, Petra en Hester hun taak volbrengen.Na de 1-1 had DTL een tijdlang niets in te brengen. Via snel en goed aanvalsspel wist It Fean in 15 minuten naar een comfortabele 6-1 voorsprong uit te lopen. Twee doelpunten rij van DTL bracht It Fean niet van de wijs. Brutaal werd de 6-3 voorsprong uitgebouwd naar 10-3. It Fean speelde erg goed. De verdediging zat goed dicht, het publiek zag goed aanvalsspel. In de uitwedstrijd was DTL nadrukkelijk sterker (15-8 winst voor DTL), maar dat kwam er nu niet uit.

Met een 11-4 stand werd de kleedkamer opgezocht, een comfortabele stand, 7 punten verschil. Dit mocht niet meer fout gaan.

Na de pauze werd Evert door Peter vervangen. It Fean bleef geduldig aanvallen en bleef scoren: 14-4. Daarna was het toch even DTL was meer doelpunten produceerde. Maar de ruime voorsprong kwam niet meer in gevaar. Geduldig werd de wedstrijd uitgespeeld en afgesloten met een 17-12 overwinning. Komende donderdag staat om 21:00 uur de inhaalwedstrijd tegen Flamingo’s 3 op het programma (in Buitenpost).