Zaterdag 16 mei stond de belangrijke wedstrijd tegen Udiros op het spel voor de EXPERT-formatie bij winst zou er nog een kans zijn op handhaving in de 2e klasse maar dit alles leek niets minder van waar.

De koploper Udiros startte sterk aan de wedstrijd en wist daar door al snel de korf te vinden en uit te lopen naar een 0-2 voorsprong. Het was dan ook It Fean die achter de feiten aan liep en binnen korte tijd op 2-5 achterstand stond. Vanaf dit moment wist It Fean wel meer grip op de wedstrijd te krijgen en wist terug te komen tot 5-5. Hierna was het Udiros die weer het initiatief nam en uit wist te lopen tot een 7-12 voor sprong bij rust.

Het was dan ook zaak voor It Fean om het eerste doelpunt na de rust te scoren wilden ze de aansluiting vinden, maar ook nu was het Udiros die als eerste de korf wist te vinden en in de score uit te lopen naar 10-18 voorsprong. Hierop volgde een fase waarop It Fean weer begon te scoren en de score kon verkleinen naar de einduitslag van 16-21. Deze uitslag betekent alleen wel dat It Fean volgend jaar weer uit zal komen in de derde klasse.

Volgende week zal It Fean nog 1 keer aantreden en wel tegen Noordenveld 1 om 15.30 in Roden.

17 apr.20:00Oerterp/VKC MW1 - Boelenslaan / It Fean MW1Meer