Een mooi begin van het nieuwe jaar kon het worden voor het vlaggenschip van It Fean in Elim. De gasten moesten aantreden tegen de nummer 4 waar zij in 2014 alleen van verloren hadden. Daarom stond bij aanvang van de wedstrijd It Fean bovenaan met 12 punten.

De wedstrijd begon meteen al matig. Elko kwam binnen 2 minuten op 2-0 voorsprong. It Fean kon nog mee scoren in het eerste kwartier, maar Elko wist vanaf een 4-3 stand uit te lopen naar een 12-5 voorsprong  bij rust.

In de pauze werd duidelijk gemaakt  dat de gecreëerde kansen afgemaakt moesten worden en verdedigend meer druk geven.

Meteen na rust maakte de EXPERT formatie 2 treffers. Helaas kon eraan deze opleving  geen gevolg gegeven worden. Elko liep tot 10 minuten voor tijd uit naar een 18-7 voorsprong. It Fean wist nog 2 maal te scoren. Dit bracht de eindstand op 18-9. Een teleurstellende nederlaag die volgende week thuis tegen Pallas '08 rechtgezet  moet worden. De wedstrijd begint om 19.10 uur in de Surventohal.