Vorige week verloor It Fean F1 vrij kansloos  (4-18) tegen LDODK F1. Zouden we deze week meer kans hebben tegen Heerenveen F1 ?

Vooraf had de coach hier niet zoveel vertrouwen in. Eerdere uitslagen gaven de indicatie dat Heerenveen ongeveer even sterk zou zijn als LDODK. Met de wetenschap dat resultaten uit het verleden, geen enkele garantie gaven, was er nog een kleine kans op succes. Toen Heereveen bij de warming-up ook nog eens begon met ‘inlopen van 2 kanten’ toen verdween voor de wedstrijd het laatste beetje hoop al.
Als coach moet je dan maar andere successen opzoeken. Persoonlijke winstpunten, verbeteringen in het spel, kleine succesjes.
In de wedstrijd ging het snel, in 1 minuut 0-2 achter, 4 minuten: 0-4, 8 minuten: 1-6. Ja, we hadden gescoord: Emma had een doelpunt gemaakt. Succesmomentje !
We speelden inmiddels met 5 spelers, we mochten (wéér) onze Superspeler inzetten. Helaas geen effect. Wat wel bijzonder was, is dat de 2e helft van de 1e helft er helemaal niet gescoord werd. We gingen de rust in met 1-6.
Na de 1e helft van de 2e helft was het al 2-14. Hoera, weer een doelpunt, nu door Jan Rienk.
Daarna scoorden we nog 3 keer: Baukje, Emma nogmaals en weer Baukje. 5x het thuispubliek in extase. Helaas had Heerenveen hier geen boodschap aan: 5-19 was de einduitslag.
En bij de strafworpen, ging de winst weer naar ons: 3-2, dankzij Marit, Emma en Eva.
Komende week vrij, daarna zijn deze toppers op 29 november (9.00 uur) te bewonderen tegen CSL F1 (thuis).

20 apr.17:00Hoogkerk/Schelwald Optiek 1 - It Fean / Boelenslaan 1Meer
22 apr.18:15TFS D1 - Boelenslaan / It Fean D1Meer
25 apr.20:15DWA/Argo/ROG MW3 - Boelenslaan / It Fean MW1Meer