Na een stevig verlies vorige week tegen De Walden 5, was It Fean 2 er opgebrand de uitwedstrijd tegen Lemmer 2 te winnen. In de aanval begonnen Remco, Petra, Sanne en Jan Geert. In de verdediging begonnen Rutmer, Joukje, Hilliena en Jille.

Na een goed begin en een voorsprong van 0-3, kwam Lemmer terug tot 3-3. Hilliena wilde in de aanval het tempo verhogen en dat resulterende in voldoende kansen en 2 doelpunten voor rust, 3-5.

In de rust gaf Herman aan dat we de duels steviger aan moesten gaan en de dames als eerste de korfpostitie moesten pakken om de aanvallen van Lemmer te vertragen. Petra wist gelijk na rust het gat van drie te slaan, maar Lemmer gaf nog niet op en kon meekomen tot 7-9. Petra scoorde vervolgens twee belangrijke afstanders waardoor het gat vier werd. Nynke kwam in het veld voor Sanne die niet helemaal fit was.

De wedstrijd werd nog even spannend bij 10-12. Maar het aanvalsvak van Jille kon drie minuten achtereen aanvallen, waardoor de mintuten lekker wegtikten. Rutmer vond het in de laatste minuut nodig om zonder afvang te schieten. Gelukkig wist het de korf te vinden en bracht de eindstand op 10-13. Een lekkere overwinning met Remco weer fit na een blessure en Petra die liet zien dat ze nog makkelijk mee kan doen bij het tweede.

De volgende wedstrijd is komende zaterdag thuis om 19:20 uur tegen Flamingo's 2 en één van de twee derby's.

20 apr.09:30It Fean / Boelenslaan F1 - Harkema F1Meer
20 apr.09:30Oerterp E1 - It Fean / Boelenslaan E3Meer
20 apr.10:00It Fean / Boelenslaan B1 - DTL B1Meer
20 apr.10:00Harkema E1 - It Fean / Boelenslaan E2Meer
20 apr.10:15Harkema D1 - Boelenslaan / It Fean D1Meer
20 apr.10:30It Fean / Boelenslaan E1 - Wêz Warber en Fluch E2Meer
20 apr.11:30It Fean / Boelenslaan A2 - Drachten/Van der Wiel A3Meer
20 apr.12:15Wêz Warber en Fluch/Pallas '08_thebagstore.nl C1 - Boelenslaan / It Fean C1Meer