Na een goed veldseizoen vorig jaar met promotie naar de 2e klasse is It Fean dit seizoen vol goede moed begonnen met een drukke voorbereiding. Na dit met wisselende resultaten te hebben afgerond is de ploeg afgelopen zaterdag met haar selectie afgereisd naar Deinum. Hier moesten zowel het 1e als het 2e spelen tegen TDK 1 en 2. Na de verloren wedstrijd van 2 mocht het 1e aantreden.

De eerste 10 minuten waren goed, verdedigend werd het TDK lastig gemaakt en aanvallend werden goede kansen gecreëerd. Na een gemiste strafworp, wist de Expert-formatie toch de score te openen na 5 minuten. TDK kon na 10 minuten op gelijke hoogte komen. De volgende 10 minuten wist TDK makkelijk te scoren, schoten werden snel genomen en vielen allemaal door de korf. It Fean zette daarentegen mooie aanvallen op, maar wist de vele kansen niet te benutten en heeft daarom in deze periode de wedstrijd uit handen gegeven. Dit spelbeeld bleef ook het laatste gedeelte van de 1e helft. De rust werd ingegaan met een 11-4 stand.

In de rust werd de verdedigende tactiek iets omgegooid en aanvallend zou op dezelfde manier doorgegaan worden, alleen het afronden moest beter.

Na de rust maakte TDK direct de12-4, maar de volgende 25 minuten wist TDK niet tot scoren te komen. It Fean bleef zoeken in zijn aanvalspel en wist nog 4 maal de korf te vinden, naast deze 4 goals werden nog vele opgelegde kansen gemist. Hierdoor werd de aansluiting gemist. In de laatste 5 minuten wist TDK nog 3 maal te scoren en bracht de eindstand op 15-8. Door de slechte afronding van It Fean bleven de punten in Deinum achter. Volgende week speelt It Fean thuis tegen Elburg 1 en 2 om 14:00 en 15:30 op Sportpark ’t Ketting in Surhuisterveen.

20 apr.09:30It Fean / Boelenslaan F1 - Harkema F1Meer
20 apr.09:30Oerterp E1 - It Fean / Boelenslaan E3Meer
20 apr.10:00It Fean / Boelenslaan B1 - DTL B1Meer
20 apr.10:00Harkema E1 - It Fean / Boelenslaan E2Meer
20 apr.10:15Harkema D1 - Boelenslaan / It Fean D1Meer
20 apr.10:30It Fean / Boelenslaan E1 - Wêz Warber en Fluch E2Meer
20 apr.11:30It Fean / Boelenslaan A2 - Drachten/Van der Wiel A3Meer
20 apr.12:15Wêz Warber en Fluch/Pallas '08_thebagstore.nl C1 - Boelenslaan / It Fean C1Meer