Woensdag 11 mei heeft korfbalvereniging It Fean, onder prachtige weeromstandigheden, voor de 4e keer het Feanster schoolkorfbaltoernooi gehouden op hun eigen accommodatie op sportpark De Ketting in Surhuisterveen. Samen met vele vrijwilligers en met ondersteuning van diverse sponsoren, waaronder hoofdsponsor Tiko Kinderopvang, werd het toernooi weer goed voorbereid. Het toernooi werd ook dit jaar geopend door wethouder Jouke Spoelstra die in zijn speech aangaf dat bewegen en plezier hebben in sport erg belangrijk zijn voor opgroeiende kinderen. 

Het toernooi, wat georganiseerd was voor de groepen 3-8, verliep uitstekend. Op alle velden werd er fanatiek en met veel enthousiasme gespeeld door de basisscholen uit Surhuisterveen en Boelenslaan. Dit natuurlijk allemaal voor de prachtige beker die er kon worden gewonnen.
Naast het spelen van wedstrijden konden de kinderen ook hun kwaliteiten tonen en een prijs winnen bij het spijkerbroek hangen en het blikgooien. 

Voor de kinderen uit de groepen 1 en 2 was er ook de mogelijkheid om spelletjes te doen waarbij een prachtige oorkonde kon worden verdiend. Ook konden zij zich laten schminken. Na afloop was er voor iedereen en een ijsje, een stuk fruit en een flesje drinken, gesponsord door de Albert Heijn uit Surhuisterveen. 

Ook aan de innerlijke mens was gedacht. Wie trek had, na het spelen van zoveel wedstrijden, kon een heerlijk broodje knakworst halen bij de goed verzorgde catering. Na veel enthousiasme en strijd mochten de volgende teams zich de winnaars noemen:

Groep 3: It Skriuwboerd 1
Groep 4: De Hoekstien 2
Groep 5: It Skriuwboerd 2
Groep 6: It Skriuwboerd 1
Groep 7: It Skriuwboerd 1
Groep 8: De Wâldiik 1

Alle winnaars gefeliciteerd met deze prachtige overwinning.

Als vereniging kunnen we met trots terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Met elkaar hebben we de korfbalsport op een goede manier kunnen promoten. Na, wederom, vele positieve reacties willen we ook komend seizoen deze traditie door zetten en hopen we weer veel kinderen, begeleiders en ouders op onze accommodatie terug te zien. 

Plaats reactie

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Hoofdsponsor

Websponsoren

Datum Tijd Wedstrijd Meer
20 apr.09:30It Fean / Boelenslaan F1 - Harkema F1Meer
20 apr.09:30Oerterp E1 - It Fean / Boelenslaan E3Meer
20 apr.10:00It Fean / Boelenslaan B1 - DTL B1Meer
20 apr.10:00Harkema E1 - It Fean / Boelenslaan E2Meer
20 apr.10:15Harkema D1 - Boelenslaan / It Fean D1Meer
20 apr.10:30It Fean / Boelenslaan E1 - Wêz Warber en Fluch E2Meer
20 apr.11:30It Fean / Boelenslaan A2 - Drachten/Van der Wiel A3Meer
20 apr.12:15Wêz Warber en Fluch/Pallas '08_thebagstore.nl C1 - Boelenslaan / It Fean C1Meer
20 apr.13:30Invicta/Frigro A1 - It Fean / Boelenslaan A1Meer
20 apr.14:00Heerenveen 4 - It Fean / Boelenslaan 3Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag
Oerterp/VKC MW1 - Boelenslaan / It Fean MW117 apr.4 - 8
Bekijk alle uitslagen

Agenda