In de jaarplanning van de sponsorcommissie zijn altijd een aantal vaste actie opgenomen, de rollade actie is daarvan wel de belangrijkste. Het vraagt veel inzet van onze vrijwilligers, maar levert altijd ook financieel veel op voor de vereniging. En dit jaar nog belangrijker. 2020 is een jubileum jaar: de 25ste rollade actie. Al jarenlang organiseren we samen met onze sponsor Keurslager Albert & Aukje in de laatste maanden van het jaar de succesvolle rollade actie. In de loop van zomer waren er natuurlijk al gedachten of de actie dit jaar door kon gaan, zou corona het doorgaan beïnvloeden?

In oktober starten we altijd al met de organisatie, dit jaar maar niet. Even uitstellen.
Dan begin november, we moeten toch een keus maken. Wat gaan we doen. Komt er wel of niet een rollade actie dit jaar?

We weten niet hoe de ontwikkelingen rondom corona verder gaan, maar we weten wel dat de gezondheid voorop staat. Dus we maken een plan: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de actie wel door kan gaan, op de veiligste manier.

Normaliter gaan we altijd met bestellijsten langs de deur, vooral bij de jongste leden levert dat veel bestellingen op. Met kleine prijsjes kunnen we dit stimuleren. Maar dit jaar, moeten we dit maar niet doen. Veilig bestellen betekent digitaal bestellen. Dus we richten een webshop in. En wat is dan mooier om tegelijkertijd de betaling te regelen. Gemakkelijk en veilig via iDeal. Daarnaast hoeven we bij de aflevering geen geld te innen, geen geld te tellen. Minder interactie: veiligheid voorop.

Hoe bereiken we de potentiele kopers? Fysiek contact gaat niet, dus we zullen andere middelen moeten gebruik: traditionele media, sociale media en mailingen. Op die manier proberen we zowel particulieren als bedrijven te bereiken. 

Dan het afleveren. Normaal gesproken met 4 personen per auto, een uitgestippelde route en een paar kratten rollades achter in de auto. Ook vanwege de veiligheid geen optie.
Een Pick Up Point is de oplossing. Op het parkeerterrein bij de Surventohal hebben we dit ingericht. De bestellers konden in de auto blijven zitten. Na het aangeven van hun bestelnummer werden de rollades bij hun in de auto gezet.

En zo kunnen we terugkijken op een succesvol uitgevoerde rollade actie. Natuurlijk onder deze omstandigheden hebben we minder rollades verkocht, dit jaar 500 stuks, 50/50 verdeeld over particulieren en bedrijven. Onder deze omstandigheden zijn we hier dik tevreden over.

Iedereen bedankt voor zijn bijdrage, en we kijken uit naar volgend jaar. Bij voorkeur onder andere omstandigheden.
Iedereen die een bijdrage in dit succes gehad heeft: bedankt !!

Fijne feestdagen!

Plaats reactie

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Hoofdsponsor

Websponsoren

Datum Tijd Wedstrijd Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag
It Fean / Boelenslaan MW1 - NQL MW122 mrt.16 - 12
Bekijk alle uitslagen

Agenda